Dosarele cu actele imobiliare ale primăriei bagă în trepidații samsarii imobiliari din Constanța

Samsarii cu terenuri ai Constanței nu dorm foarte bine în aceste zile, ne-au relatat surse din piața imobiliară, după ce până la 100.000 de dosare, unele cu acte false, au fost descoperite cu puțin timp înainte de a fi arse. 

Potrivit acelorași surse, anumiți samsara imobiliari și-ar fi convocat de urgență avocații pentru a “recapitula” aranjamentele făcute cu diverse persoane din primărie în ultimii 15 ani. 

Primarul Constanţei Vergil Chiţac a anunțat că peste 100.000 de dosare şi alte documente care aveau legătură cu terenuri au fost găsite aruncate într-un depozit, în vederea topirii.

”Oare a încercat cineva să şteargă urmele celor 20 de ani de administraţie roşie? Priviţi ce scrie în raportul referitor la situaţia documentelor Primăriei aruncate într-un depozit al companiei de transport de către fosta administraţie:

“Având in vedere importanta şi implicaţiile ce decurg din documentele elaborate de Direcţia patrimoniu şi cadastru, această lipsă de control şi evidenţă a actelor emise, coroborat cu perioadele scurte de păstrare, pot prejudicia grav interesele UAT Constanţa prin distrugerea unor informaţii cu privire la dreptul de folosinţă, dreptul de administrare sau chiar dreptul de deplină proprietate asupra bunurilor aflate în domeniul public şi privat al UAT Constanţa””, a scris Chițac pe Facebook.

Potrivit acestuia, dacă cele peste 119.909 dosare, 1.049 de bibliorafturi, 1.016 volume, 65 de pachete şi 124 de cutii nu ar fi fost găsite din întâmplare, ar fi fost ”irevocabil şi definitiv pierdute prin topire”.

”Cea mai mare parte din documente proveneau de la Direcţia Patrimoniu şi Cadastru din cadrul primăriei. Aţi ghicit, aveau legătură cu terenuri… Din 823 bibliorafturi provenite de la această direcţie, cu privire la 746 s-au dispus măsuri de reintroducere în fondul arhivistic activ.

Altfel spus, aceste documente nu îndeplineau condiţiile legale de casare, unele dintre ele trebuind chiar să fie păstrate permanent”, a concluzionat Chiţac.

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Postări asemănătoare