Peste patru tone de cocaină, capturate săptămâna trecută în Portul Rotterdam

Şapte persoane au fost arestate în Belgia după capturarea a 4,18 tone de cocaină, săptămâna trecută la Rotterdam, cea mai mare captură a anului 2021 în acest port din Ţările de Jos, a anunţat miercuri Parchetul olandez, potrivit AFP, citat de G4media.ro.

Drogurile, a căror valoare este estimată la 300 de milioane de euro, au fost ascunse într-un container de banane sosit din Ecuador cu destinaţia Anvers (Belgia).

”4.060 de kilograme au fost găsite printre banane, iar după o analiză aprofundată alte 120 de kilograme au fost descoperite în pereţii containerului”, au explicat procurorii.

Descoperirea drogurilor a avut loc joi, 30 decembrie. Narcoticele au fost distruse în Ţările de Jos înainte de a pleca spre Belgia.

Poliţia judiciară federală belgiană a arestat luni şapte suspecţi – cinci belgieni şi doi britanici. Şase dintre ei se află în prezent în arest preventiv.

Ancheta este continuată de poliţia judiciară din Anvers.

Organismul Uniunii Europene însărcinat cu combaterea infracţionalităţii a avertizat că Ţările de Jos şi Belgia tind să devină plăci turnante majore în traficul mondial de cocaină, în special cu sursa în Columbia.

Total
11
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Postări asemănătoare