Mai multe imagini din satelit arată o nouă mobilizare de forțe rusești la granița cu Ucraina. Analiștii spun că această desfășurare de forțe a Rusiei iese din tiparul exercițiilor militare de rutină

ST PETERSBURG, RUSSIA – MARCH 19, 2021: K-4386 Typhoon (Typhoon VDV) 4×4 vehicles of the Russian Army St Petersburg Garrison are seen on Gorelovo Airfield during a rehearsal for the forthcoming 9 May Victory Day parade. The parade will mark the 76th anniversary of the Allied Victory in WWII. Peter Kovalev/TASS

O analiză realizată de Politico arată că un număr de echipamente militare ale Divizei 4 Tancuri a Rusiei au fost mutate în regiunile Bryansk și Kursk, care se află în apropierea graniței de nord cu Ucraina. Este vorba de tancuri T-80U și artilerie autopropulsată.


Sursa Foto: Politico

“Această armată a fost construită în așa fel încât să poată fi operațională la toate nivelele de conflict. De obicei, această unitate de elită este prima care primește cele mai noi echipamente și este, de asemenea, văzută ca principala formație în testarea noilor echipamente și tactici”, se arată în analiza Jane’s, care consideră această mobilizare o abatere de la calendarul de antrenamente al unității de elită, care se desfășoară de obicei în jurul Moscovei.

De asemenea, un satelit al companiei private americane Maxar Technologies a surprins o mobilizare a forțelor armate rusești (vehicule blindate, tancuri și un număr mare de soldați) în orașul Yelnya (Rusia), mai la nord, în apropierea graniței cu Belarus. Potrivit Politico, Rusia a început mobilizarea unităților militare la sfârșitul lunii septembrie.


Sursa Foto: Politico

Tensiunile dintre Moscova și Occident s-au accentuat în ultimele luni, pe măsură ce președintele Vladimir Putin și-a manifestat nemulțumirea față de posibila aderarea la NATO a Ucrainei și Georgiei. Șeful Pentagonului, Lloyd Austin a vizitat ambele regiuni luna trecută.

În primăvara trecută Rusia a împins tensiunile la maximum organizând o mobilizare masivă de trupe și echipamente la granița cu Ucraina, precum și pe teritoriul Crimeei, lăsând impresia că urmează să invadeze această țară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Postări asemănătoare