Nazare: Suntem în dialog permanent cu Comisia Europeană pentru finalizarea PNRR; este o şansă unică pentru România

Autorităţile din România se află în dialog permanent cu Comisia Europeană pentru finalizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, o şansă unică pentru România, care are la dispoziţie 14,2 miliarde de euro din fonduri nerambursabile pentru reforme structurale şi investiţii, potrivit ministrului Finanţelor, Alexandru Nazare.

“Parlamentul European a aprobat ieri Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, cel mai mare instrument financiar creat de UE ca răspuns la criza Covid-19. Valoarea totală a mecanismului este de 672,5 miliarde de euro, din care României îi vor reveni aproximativ 30,5 miliarde de euro sub formă de granturi şi împrumuturi pentru proiecte de reformă şi investiţii până în 2026. Suntem într-un dialog permanent cu Comisia Europeană pentru finalizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este o şansă unică pentru România. Avem la dispoziţie 14,2 miliarde de euro din fonduri nerambursabile să demarăm reforme structurale şi investiţii pe termen lung pentru a asigura o creştere economică sustenabilă. Aceşti bani vor fi plătiţi pe măsură ce atingem milestone-urile şi ţintele de performanţă asumate în PNRR, însă putem accesa o pre-finanţare de 13% odată cu adoptarea PNRR de către Consiliu”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă este elementul central al Instrumentului de redresare al Uniunii Europene NextGenerationEU, planul menit să permită UE să iasă mai puternică din pandemia COVID-19. Mecanismul va avea un rol decisiv în a asigura redresarea Europei de pe urma impactului economic şi social al pandemiei, o mai mare rezilienţă a economiilor şi a societăţilor din UE şi avansarea pe calea tranziţiei verzi şi digitale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts