Naval Group propune Marine Elene corvete Gowind® testate în lupta pe mare, pentru a susține sute de locuri de muncă în Grecia

Naval Group a depus pe 1 decembrie 2022 o ofertă foarte atractivă pentru programul de corvete al Marinei Elene. Bazat pe corveta Gowind® testată în lupta pe mare și pe un program de livrare optimizat, aceasta include un plan de participare a industriei elene cu 30% din valoarea programului în Grecia și crearea a sute de locuri de muncă în Grecia în următorii 40 de ani.

Bazându-se pe expertiza vastă a Naval Group în ceea ce privește transferul de tehnologie, prima corvetă va fi construită în Franța în 3 ani, iar următoarele unități în șantierele navale Hellenic.

Oferta franceză pentru corvete este un pachet cuprinzător și robust, conceput pentru a se asigura că Grecia are cele mai bune capacități în cel mai scurt interval de timp, cu costuri optimizate și cel mai înalt nivel de integrare cu fregatele FDI. Include:

 • 4 corvete Gowind®, dintre care 3 construite în Grecia de către șantierele navale Hellenic și prima livrată în 3 ani.
 • Un transfer sigur de tehnologie pentru construcția locală datorită expertizei și palmaresului de neegalat al Naval Group.
 • 30% din valoarea contractului în Grecia și sute de locuri de muncă pe termen lung.
 • Un parteneriat pe termen lung cu industria elenă și ecosistemul național de apărare în continuitatea programului FDI HN pentru a crea și susține locuri de muncă de mare valoare.
 • O propunere de finanțare foarte atractivă bazată pe plăți diferite pe termen lung.
 • Un transfer sigur de tehnologie și un program de livrare optimizat.

Naval Group se mândrește cu o experiență de neegalat în ceea ce privește construcția de succes în țară atât a navelor de suprafață, cât și a submarinelor. Datorită deceniilor de expertiză, Grupul a dezvoltat un proces robust și de încredere pentru a asigura un transfer de succes și sigur de tehnologie către partenerii săi.

Această expertiză unică este cheia pentru a asigura că programul va maximiza implicarea companiilor elene și succesul „Made în Greece”, garantând în același timp Marinei Elene calitatea, livrarea la timp și performanțele navelor. În această perspectivă, Naval Group este cea mai bună alegere pentru a asigura o producție fără riscuri în Grecia de către industria elenă.

Construcția primei corvete Gowind® din Franța va asigura operarea Greciei în cel mai scurt interval de timp, cu un transfer de pavilion la numai 3 ani de la intrarea în vigoare a contractului.

Următoarele unități vor fi construite în Grecia de către șantierele navale Hellenic, prima corvetă construită în Grecia fiind livrată la doar un an după prima unitate și apoi un ritm de o corvetă Gowind® la fiecare 12 luni.

Pregătirea partenerilor eleni în timpul producției primei nave va asigura transferul de tehnologie pentru a permite construirea corvetelor în Grecia. Acest lucru va asigura autonomie pe termen lung pentru Marina Elenă și beneficii economice semnificative pentru industriile navale și de apărare elene și pentru lanțul de aprovizionare din Grecia.

Un plan robust de participare a industriei elene pentru a susține sute de locuri de muncă

Naval Group se angajează să garanteze succesul programului de corvete, precum și să sprijine suveranitatea elenă prin sprijinirea implicării ecosistemului industrial elen.

Cu planul Hellenic Industry Participation (HIP) pentru Gowind® HN, Naval Group va asigura beneficii economice în Grecia de cel puțin 30% din valoarea programului prin:

– Maximizarea activității industriale elene prin implicarea industriei elene în producția în Grecia a corvetelor GWD începand cu a 2-a navă din serie.

– Dezvoltarea autonomiei pe Follow-On Support (FOS) pentru utilizarea suverană a corvetelor.

– Extinderea participării industriale a partenerilor industriali eleni integrați în lanțul de aprovizionare al Naval Group la alte programe derulate de Naval Group (interne și internaționale).

– Structurarea și creșterea cooperării în cercetare și dezvoltare cu partenerii eleni, în special pentru proiectele europene.

– Dezvoltarea de inovații în domeniul naval/maritim.

Programul Gowind® HN va contribui la dinamizarea și consolidarea unei rețele dense de parteneriate industriale și de cercetare și dezvoltare, permițând industriei grecești să abordeze planul de modernizare a forțelor navale elene, creând și susținând în același timp locuri de muncă și beneficii economice pentru țară în deceniile următoare.

Construcția celor trei corvete în Grecia datorită transferului de tehnologie al Naval Group va susține peste 1.200 de locuri de muncă în șantierul nostru naval partener, în timp ce producția de echipamente în Grecia va susține peste 150 de locuri de muncă pentru construcție, dar și reparații.

Deoarece navele vor fi în serviciu de peste 40 de ani, asistența ulterioară va oferi, de asemenea, oportunități pentru până la 500 de locuri de muncă cu înaltă calificare.

Dincolo de programul de corvete, planul de participare în industria elenă (HIP) al Naval Group va dezvolta noi capacități în industria greacă, susținând locuri de muncă înalt calificate și generând efecte economice pe termen lung în Grecia datorită unui transfer mare de producție.

Într-adevăr, echipa franceză a conceput un plan de cooperare industrială foarte ambițios care va contribui dar la revitalizarea unei industrii navale profitabile, crescând în același timp în mod semnificativ autonomia și suveranitatea Greciei. Acesta va consolida recunoașterea internațională a excelenței industriei navale grecești, oferind în același timp cele mai bune nave de război „Made în Greece” de ultimă generație pentru a apăra cetățenii și interesele țării.

Dincolo de construirea corvetelor Gowind®, ecosistemul local va dobândi treptat know-how-ul și va beneficia de cele mai moderne și de înaltă calitate a instrumentelor de întreținere necesare pentru întreținerea eficientă a fregatelor FDI HN, precum și a corvetelor Gowind® HN pe tot parcursul lor. ciclul de viață operațional. Pe lângă asigurarea suveranității Marinei Elene, această abordare pe termen lung va dezvolta sustenabilitatea companiilor grecești, oferindu-le activități recurente pe parcursul ciclului de viață al navei, sursă de potențial de creștere, locuri de muncă și beneficii în următoarele decenii.

Peste 55 de companii elene sunt calificate sau în curs de aderare la lanțul de aprovizionare Naval Group. Toate companiile grecești calificate integrează lanțurile de aprovizionare ale echipei industriale franceze și au posibilitatea de a participa la alte competiții internaționale viitoare, sporindu-și astfel capacitățile, precum și potențialul beneficiu economic și vizibilitatea lor pe piața navală mondială.

Despre GOWIND® HN

Gowind® este un puternic combatant de suprafață echipat cu sisteme interoperabile și dovedite în luptă NATO, proiectat și construit de Naval Group, liderul naval francez dedicat navelor militare, furnizor de nave navale de prim rang pentru marinele franceze și aliate.

 • Gowind® a fost selectat de patru marine și este în prezent în serviciu în flota marinei egiptene.
 • Platforma a fost proiectată de cei mai buni arhitecți ai Naval Group și încorporează cerințe și feedback-uri care asigură fiabilitatea și capacitatea sa de a naviga în toate mările din lume.
 • Gowind® oferă un set cuprinzător de sisteme de luptă standard NATO de ultimă generație pentru ASW, ASuW și AAW.
 • First Of Class a fost livrat marinei egiptene la numai 38 de luni de la comandă. Designul și procesele industriale sunt complet securizate, iar șantierele navale Alexandria au produs cu succes alte 3 corvete Gowind® în Egipt.
 • Naval Group este proiectant și producător de nave de război de peste 400 de ani. Datorită acestui background valoros, asociat expertizei operaționale a Marinei Franceze, Naval Group stăpânește toate tehnologiile necesare pentru a propune un combatant de suprafață compact și puternic, bine adaptat pentru Marea Egee și echipat pentru a face față tuturor tipurilor de amenințări.

Gowind® integrează senzori și arme sofisticați și de ultimă generație, capabili să facă față tuturor tipurilor de amenințări convenționale și asimetrice în apele albastre și puțin adânci. Senzorii (sonare, sisteme EW, sistem de control al focului) și arme (tunuri, rachete de atac de suprafață, torpile, sistem RAM) ca principale exemple semnificative, sunt comune cu sau din aceeași familie de sisteme Belharra/FDI. Gowind® este conceput pentru a opera, lansa și recupera în siguranță aceeași clasă de elicoptere grele ca Belh@rra/FDI. Nava este operată în prezent și cu succes în diferitele medii ale Mării Mediterane, care are multe caracteristici comune de mediu cu Marea Egee și cu Marea Roșie.

Gowind® integrează aceleași tehnologii dovedite în luptă și standard NATO ca fregatele marinei franceze care operează în ape reci și calde, oceane deschise, precum și în zone mai apropiate. Deasupra apei, Gowind® integrează prin sistemul său de management de luptă Setis® un radar de supraveghere 3D în bandă S cu performanțe dovedite împotriva țintelor mici, precum și împotriva tuturor tipurilor de aeronave, combinat cu senzori pasivi care oferă avertismente și contramăsuri imediate. Un sistem de rachete RF și IR lansat pe verticală oferă Gowind® o capacitate extinsă de apărare aeriană, la rază medie până la foarte scurtă.

Sub apă, Gowind® integrează o capacitate consistentă anti-submarin (ASW) cu o suită sonar reputată, capabilă să acopere întreaga gamă de sarcini ASW în ape albastre și puțin adânci. Testată pe mare cu peste 300 de încercări pe mare, inclusiv trageri reale și peste 1.000 de unități produse, torpila ușoară MU90 garantează maturitate și fiabilitate operațională deplină. Datorită distanței de angajare de neegalat și capacității sale unice de apă foarte puțin adâncă, este arma de descurajare pentru a vă proteja abordările maritime și dislocarea forțelor dumneavoastră navale. MU90 va ține orice submarin modern la o distanță de siguranță, iar sistemul de apărare împotriva torpilelor montat la bord este singura soluție capabilă să protejeze navele de suprafață împotriva celor mai avansate și a torpilelor din generația anterioară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts