Naval Group lansează prima corvetă Gowind® dezvoltată pentru Marina Emiratelor Arabe Unite

Prima corvetă Gowind® comandată de Emiratele Arabe Unite (UAE) a fost lansată în prezența Alteței Sale șeicul Saeed bin Hamdan Al-Nahyan, comandantul forțelor navale din Emiratele Arabe Unite.

În 2019, Emiratele Arabe Unite au comandat două corvete Gowind® construite în Franța.

Prima corvetă, Bani Yas, a fost lansată în șantierul naval Naval Group Lorient în prezența Alteței Sale șeicul Saeed bin Hamdan Al-Nahyan. A doua corvetă este deja în construcție și va fi lansată la apă anul viitor.

Naval Group, ca furnizor de soluții complete, va instrui, de asemenea, echipajul Marinei Emiratelor Arabe Unite de la nivelul de echipare până la nivelul operațional. Începând din Franța, această pregătire va continua cu formarea de echipe și practică pe scenarii operaționale în fiecare zonă de război din Golf.

Alain Guillou, Vicepreședinte Executiv Senior pentru Dezvoltare al Naval Group, a declarat: „Suntem onorați să salutăm reprezentanții Emiratelor Arabe Unite la șantierul nostru naval pentru a asista la lansarea primei lor corvete Gowind®. Aceste două nave de suprafață vor oferi Marinei Emiratelor Arabe Unite noi capacități navale. Acest eveniment marchează o piatră de hotar foarte importantă pentru programul apropiat de ziua extrem de simbolică a aniversării a 50 de ani din Emiratele Arabe Unite. Programul Bani Yas ilustrează capacitatea Naval Group de a furniza capabilități de ultimă generație pentru a satisface cerințele specifice ale clienților săi prin integrarea senzorilor diversificați și a armamentului prin sistemul său de management al luptei SETIS”.

Gowind® a fost, de asemenea, selectat de alte două marine și este utilizată cu succes de Marina Egipteană.

GOWIND®: conceput pentru operațiuni navale

Gowind® este o navă combatantă de suprafață multi-misiune care oferă capacități multiple simultane și conceput pentru a atinge, cu cel mai înalt nivel de performanță, spectrul complet al operațiunilor de apărare navală și al rolurilor de securitate maritimă.

Robust, puternic echipat, foarte manevrabil, Gowind® integrează, printr-un sistem de management al luptei, proiectat de Naval Group, soluții structurale inovatoare, senzori și arme de ultimă generație. Integrând toate capabilitățile de război deasupra și sub apă de la etapele inițiale ai procesului de inginerie, Gowind® este multirol prin proiectare.

Gowind® este o platformă dovedită, rezistentă, ascunsă și foarte rezilientă, care oferă:

• capabilități de război de înaltă performanță integrate prin SETIS® CMS și un sistem eficient

și inovator de senzori panoramici și modul de inteligență (PSIM);

• sisteme automatizate pentru o operațiuni ușor de utilizat de către un echipaj optimizat;

• active mari și inteligente care pot fi desfășurate (elicoptere grele, UAV-uri, RHIB-uri) pentru a extinde;

Capacitățile de război ale navei:

• potențial de creștere determinat de cerințele și inovarea clienților;

Caracteristici tehnice:

• Lungime totală carenă: 102 m

• Lungimea totală: 16 m

• Deplasare: 2.800 t

• Viteza maximă: 25,5 noduri

• Cazare: 95 persoane

• Interval: 21 de zile

• Propulsie: CODLOD

• Elicopter: Clasa 10 tone

• UAV: ​​tip S-100

• RHIB: 2 x 7 m

În România, compania franceză Naval Group, lider european în domeniul apărării navale, a câștigat, în asociere cu Șantierul Naval Constanța, contractul de achiziţie a corvetelor pentru Forțele Navale, dar semnarea contractului a fost tergiversată de partea română. 

Asocierea dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanța a câștigat licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale pentru a livra Marinei Militare Române patru corvete Gowind echipate cu tehnologie și armament de ultima generație, printr-o ofertă care a inclus cea mai înaltă tehnologie navală la cel mai competitiv preț.

Naval Group și Șantierul Naval Constanța au anunțat că sunt pregătite să livreze marinei militare cea mai performantă tehnologie de luptă pe mare, de îndată ce contractul pentru construcția celor patru corvete este semnat.

Odată semnat contractul, Forțele Navale Române vor beneficia de patru corvete militare de tip Gowind, echipate cu un set de sisteme de luptă de ultimă generație, anti-submarin, anti-suprafață și antiaeriene, testate în lupta pe mare, conform standardelor NATO.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts