IPS Teodosie despre procesiunea organizată la Constanţa: Este o tradiţie, nu puteam să o întrerupem

Peste o sută de persoane, unele dintre ele îmbrăcate în costume populare şi purtând drapelul României, însoţite de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, au participat, miercuri, în municipiul Constanţa, la o procesiune organizată de Arhiepiscopia Tomisului cu prilejul sărbătorii Sfântul Haralambie.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, şi invitatul său, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, PS Ilarion, au fost întâmpinaţi de preoţi şi credincioşi la intersecţia a două bulevarde din Constanţa, mergând apoi în procesiune la biserică, unde a fost oficiată Sfânta Liturghie. Teodosie s-a deplasat către parohia “Sfântul Haralambie” cu caleaşca pe care a folosit-o şi cu prilejul sărbătorii Bobotezei.

Referitor la organizarea procesiunii, IPS Teodosie a spus că “este o tradiţie, nu puteam să o întrerupem”.

Întrebat dacă nu se putea renunţa la acest eveniment religios, ţinând cont că suntem într-o perioadă de pandemie, arhiepiscopul Tomisului a spus: “Nu are legătură, astea sunt întrebările dumneavoastră curioase, vreţi să puneţi câte o săgeată”.

Desfăşurarea procesiunii face parte dintr-o serie de evenimente religioase, organizate de Arhiepiscopia Tomisului timp de trei zile, cu prilejul sărbătorii Sfântului Haralambie, care este pe 10 februarie.

Arhiepiscopia Tomisului a precizat, marţi, că desfăşurarea procesiunii se face cu acceptul administraţiei locale.

“Pentru că au apărut prin presă ‘voci’ care acuză presupuse ilegalităţi în pandemie, la procesiunea religioasă de Sf. Haralambie, se aduce la cunoştinţă avizul favorabil al Primăriei Constanţa, căreia Arhiepiscopia Tomisului îi mulţumeşte în mod public”, se arată pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts