Litoralul românesc: Cine decide destinația de vacanță și detaliile turistice?

Litoralul românesc: Cine decide destinația de vacanță și detaliile turistice?
Litoralul românesc: Cine decide destinația de vacanță și detaliile turistice?

Femeile sunt, în principal, cele care decid atât destinaţia de vacanţă ce vizează litoralul românesc, cât şi detaliile pachetului turistic, potrivit unui studiu realizat în rândul familiilor şi cuplurilor care fac rezervări, publicat de Litoralulromanesc.ro.

„Concluzia este cât se poate de clară: doamnele decid unde se merge în vacanţă, stabilesc care e hotelul potrivit şi ce alte servicii mai trebuie să conţină pachetul turistic”, afirmă Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro. Acesta adaugă faptul că, de-a lungul timpului, a observat că atunci când bărbaţii îi contactează „pentru a solicita informaţii despre sejururi, nu iau decizia de cumpărare înainte de a se consulta cu partenerele lor”.

Situația „este cu atât mai evidentă când e vorba despre familii cu copii, unde, în majoritatea cazurilor, mamele se preocupă să găsească hotelul potrivit”, transmite aceeași sursă, citată de Agerpres.

Datele prezentate de Litoralulromanesc.ro arată că, în 59,57% dintre cazurile în care familiile şi cuplurile rezervă un sejur în staţiunile româneşti, la mare, în sezonul 2022-2023, femeile sunt cele care au ales destinaţia de vacanţă şi tot acestea au făcut o solicitare agenţiei de turism şi au rezervat hotelul. Din totalul rezervărilor, 40,43% au fost făcute de bărbaţi.

Potrivit datelor colectate de tur-operator, principala categorie de turişti care alege Marea Neagră ca destinaţie de vacanţă, respectiv 68% din total, este formată din familii. Următoarea categorie este reprezentantă de cupluri, fiind 22% din total.

În ceea ce priveşte clasamentul pe criteriul „vârstă”, 41,9% dintre turiştii care aleg litoralul autohton au vârste cuprinse între 25 şi 44 ani, urmaţi de cei din segmentul de vârstă 45-54 ani, care reprezintă 28% din total. Pe locul trei se află seniorii din categoria de vârstă 55-64 de ani, respectiv 12%, prezintă Agerpres.

Totodată, peste o treime dintre turiştii care ajung pe litoral sunt din Bucureşti, iar unii locuitori ai Capitalei merg la mare şi de trei-patru ori pe sezon, spre deosebire de cei din alte judeţe, arată o altă analiză făcută de Litoralulromanesc.ro, conform Radio România Actualități.

Datele au fost colectate din peste 200.000 de rezervări, iar rezultatul arată că aproape 36% dintre turiştii care au ajuns pe litoralul românesc sunt bucureşteni.

“Interesant este faptul că un procent de 8,71% dintre turiştii care au achiziţionat un pachet turistic la mare în sezonul 2022-2023, au peste 65 de ani şi au făcut o rezervare 100% online. Putem presupune că este un efect al pandemiei, care i-a determinat şi pe cei mai în vârstă să se familiarizeze cu internetul, să facă nu doar cumpărături online, ci şi rezervări de vacanţe”, explică reprezentantul Litoralulromanesc.ro.

În sezonul 2022, Litoralulromanesc.ro a raportat vânzări de 194 milioane de lei, în creştere cu aproximativ 18%, comparativ cu vara 2021, prezintă tot Agerpres.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts