Continuă problemele la Spitalul de Boli Infecțioase

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța este în continuare închis în urma incendiului din 1 octombrie 2021, când șapte pacienți și-au pierdut viața. Autoritățile locale anunțaseră inițial că va fi redeschis parțial in luna decembrie. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, va veni săptămâna viitoare la Constanța, într-o vizită de lucru pentru a constata de ce spitalul este în continuare închis.
Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, cu 200 de locuri, a fost, până la tragedia din 1 octombrie, cel mai mare spital Covid din Dobrogea. Imediat după incendiul de la secția ATI, unitatea a fost închisă in totalitate, iar angajații, detașați la alte spitale. Timp de o lună, polițiștii au blocat accesul in unitate, pentru investigații.

Primăria Constanța, în subordinea căreia este Spitalul de Boli Infecțioase, anunțase că pe 15 decembrie vor fi deschise secțiile noncovid ale unității. Expertizele tehnice, efectuată însă de specialiști independenți, au scos la iveală o mulțime de nereguli lăsate de foștii manageri, nereguli care au intrat deja in atenția procurorilor.

Până acum au fost întocmite patru variante de proiectare pentru lucrările de reparații. S-a constatat că secția ATI este cea mai șubredă, se caută soluții pentru consolidare, motiv pentru care a fost izolată. Clădirea, construită înaintea celui de al doilea război mondial va fi redeschisă, cel mai probabil, în luna februarie, au transmis reprezentanții primăriei. Imediat după finalizarea proiectului, se vor obține avizele DSP și ISU, apoi, va fi emisă autorizația de construire. Aproape 7000 de constănțeni au semnat o petiție online prin care cer redeschiderea spitalului, acum, in fața pericolului valului 5 al pandemiei.

Sursa: Europa FM

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts