Chițac și-o fură din toate părțile! Primarul de la Chişinău „Amiralul a capitulat sub presiuni şi frustrări personale”

Senatorul Vergil Chitac participa la sedinta Comisiei pentru aparare, ordine publica si sigurata nationala, dedicata avizarii achizitiei sistemului de rachete Patriot, luni 20 noiembrie 2017, la Parlament. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Administraţiile publice de la Constanţa şi cele de la Chişinău stabiliseră încă de anul trecut că cele două municipii se vor înfrăţi. Primarul municipiului Constanţa şi cel al municipiul Chişinău trebuiau să semneze marţi, 12 aprilie, acordul de înfrăţire dintre cele două oraşe. Doar că, Primăria Constanţa a anulat în ultimul moment acest eveniment din cauza declarațiilor pro-ruse a primarului Ion Ceban.

Municipiul Chişinău, capitala Republicii Moldova, ar fi fost al doilea oraş din Republica Moldova care încheia cu municipiul Constanţa un acord de înfrăţire, după ce, la 8 octombrie 2021, a avut loc, tot la Constanţa, semnarea acordului de înfrăţire între municipiile Constanţa şi Cahul, potrivit ziarului Adevărul.

În ultimul moment, pe 11 aprilie, Primăria Constanţa s-a răzgândit şi a anulat semnarea acordului deşi apucase să transmită invitaţii către mass-media pentru a participa la eveniment.    Fără prea multe detalii, primăria de la malul Mării Negre a transmis că „având în vedere atribuirea, în spaţiul public, a unei semnificaţii politice preconizatei semnări, precum şi pentru a evita utilizarea în sens politic a acestui eveniment, decidem anularea evenimentului respectiv şi reanalizarea oportunităţii demersului de semnare a documentului menţionat”.

În schimb, Ion Ceban, primarul Chişinăului, a reacţionat mai dur pe contul său de Facebook făcând trimiteri directe la primarul Vergil Chiţac (amiral în rezervă). „Amiralul a capitulat sub presiuni şi frustrări personale! Este o vorbă la moldoveni «singur cânt, singur dansez » aşa şi în cazul lui. El a anunţat, el a renunţat. De Paşte, ouăle se vopsesc dacă ele există, dle amiral”.

Primarul general al Chişinăului, Ion Ceban, a făcut parte din Partidul Comuniştilor (PCRM) a lui Vladimir Voronin, apoi a trecut în Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) condus de Igor Dodon, pentru ca la finalul lui 2021 să înfiinţeze Mişcarea de Alternativă Naţională (MAN).

Total
3
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Postări asemănătoare