Se apropie Topul Național al Firmelor. Vezi ce industrii și companii vor fi prezente la evenimentul economic al anului 2021

Pe 17 noiembrie, cele mai puternice companii din România vor fi premiate de către Camera de Comerț și Industrie a României în cadrul Topului Național al Firmelor 2021, un eveniment de excepție cu o lungă tradiție.

Rezultatele pe 2020, analizate de Camera de Comerț și Industrie a României, confirmă rezistența și capacitatea economiei românești de a face față șocului provocat de pandemie.

Vor fi prezenți oameni de afaceri, acționari sau manageri, șefi de autorități publice, jurnaliști și președinți de camere de comerț.

Topul Național al Firmelor, ediția 2021, prezintă cele mai performante companii din șapte domenii de activitate: industrie; servicii; comerț; turism; cercetare-dezvoltare și high-tech; agricultură, silvicultură și pescuit; construcții.

În 2021, un număr de 12.393 de firme au fost incluse în primele 10 poziții. Cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele zece locuri este de 178,18 miliarde de euro, iar profitul din exploatare al companiilor a însumat 15,08 miliarde euro.

Ponderea profitului din cifra de afaceri s-a menținut constantă în 2021 față de 2020, profitul din exploatare reprezentând 8% din cifra totală de afaceri, ceea ce indică o menținere a profitabilității companiilor românești.

În ceea ce privește numărul total de salariați al companiilor clasate pe primele 10 poziții, acesta a fost de 1.279.119.

Ca pondere, după numărul de companii incluse în top 10, cele mai semnificative domenii sunt industria (35,45%) și serviciile (27,76%), urmate de comerț (21,08%), agricultură, silvicultură și pescuit (4,95%), construcții (4,81%), cercetare-dezvoltare și high-tech (3,76%), turism (2,19%).

În funcție de cifra de afaceri, domeniul comerț are o pondere de 46,93% din cifra totală de afaceri a companiilor, urmat de industrie (32,83%) și servicii (11,08%). În funcție de profit, cele mai profitabile companii sunt în domeniul industrie, cu un profit de 36.40% din profitul total și o pondere a profitului de 9,38% din cifra de afaceri a companiilor din industrie.

Evenimentul economic al anului, din perspectiva numărului de firme implicate

La realizarea clasamentului Topul Național al Firmelor 2021 au fost analizate 768.372 de bilanțuri financiar-contabile ale companiilor active în România. Dintre acestea, 250.925 de bilanțuri au intrat în competiția pentru primele 10 poziții în clasamentul național, în conformitate cu metodologia de realizare a topurilor de firme implementată de Camerele de Comerț în toate județele țării.

Clasamentul Topul Național al Firmelor se bazează pe următorii indicatori economici: cifra de afaceri netă; profitul din exploatare; rata profitului din exploatare; eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat.

Află mai multe: https://tnf.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts