Naval Group semnează contracte și acorduri de colaborare cu companii elene pentru programul de fregate FDI al Marinei Elene

Pe 30 iunie 2022, la Ambasada Franței în Grecia și în prezența Ambasadorului, Excelența Sa Patrick Maisonnave, Naval Group și-a reunit partenerii industriali eleni pentru a semna contracte cheie și acorduri colaborare, ca parte a planului său de participare a industriei elene la dezvoltara fregatelor FDI pentru Marina Elenă.

Un plan robust de participare a industriei elene

Ca parte a programului de construcție a fregatelor FDI pentru Marina Elenă, Naval Group a conceput un plan robust de participare a industriei elene pentru a dezvolta noi capacități în industria elenă, susținând locuri de muncă înalt calificate și generând câștiguri economice pe termen lung în Grecia. Dincolo de programul de fregate, Naval Group se angajează să construiască parteneriate puternice și pe termen lung pentru a sprijini Marina Elenă și a sprijini dezvoltarea capacităților de război naval ale industriei elene.

În acest sens, pe 30 iunie au fost semnate 4 contracte cu EMMIS pentru furnizarea de transformatoare electrice, cu MEVACO pentru echipamente mecanice, cu STELMA pentru lucrări de aplicare a vopselei și cu VIKING HELLAS pentru furnizarea de bărci pneumatice cu cocă rigidă.

În plus, Naval Group a încheiat acorduri de colaboar și dialoguri competitive exclusive cu AKMON, INTRACOM, MILTECH, PRISMA și SCYTALYS.

Alain Guillou, Vicepreședinte Executiv pentru Dezvoltare al Naval Group, a declarat: „Astăzi, sărbătorim o nouă piatră de hotar în parteneriatul nostru strategic cu Grecia. Sunt convins că acesta este doar începutul colaborării noastre cu partenerii noștri din industria elenă. Ne angajăm să sprijinim Marina Elenă în atingerea superiorității regionale pe mare, dar și capacitatea industriei elene de a pregăti în mod activ viitorul războiului naval.”

David Quancard, vicepreședinte executiv pentru Operațiuni și Performanță al Naval Group, a adăugat: „La Naval Group, suntem convinși că parteneriatul este un motor cheie și strategic pentru succesul programelor complexe pe care le desfășurăm. Suntem mândri să semnăm astăzi contracte și acorduri cu partenerii noștri eleni. Întrucât achiziția pentru fregate este pe drumul cel bun, știm că acest program va fi primul dintre multele la care vom lucra împreună.”

Patrick Maisonnave a declarat: „Sunt foarte bucuros să văd că primele contracte se concretizează între producătorii francezi și greci în urma achiziției de către Grecia a fregatelor FDI ale Naval Group, înarmate cu rachete MBDA. Aceste contracte dau formă viziunii premierului grec, Kyriakos Mitsotakis, împărtășită de președintele francez, Emmanuel Macron, pentru un parteneriat puternic între industriile noastre de apărare. Acest pas semnificativ va produce beneficii majore pentru companiile din țările noastre și pentru marinele noastre.”

Creșterea activității navale industriale în Grecia

Dincolo de participarea lor la programul de fregate, toate companiile grecești calificate vor integra lanțul de aprovizionare al Naval Group și vor avea posibilitatea de a participa la alte competiții internaționale viitoare, sporindu-și astfel capacitățile, precum și potențialul beneficiu economic și vizibilitatea lor pe piața navală mondială.

Datorită prezenței sale pe termen lung în Grecia, Naval Group a reușit să identifice și să construiască relații cu multe companii inovatoare și de înaltă calificare. Până în prezent, au fost identificate peste 80 de proiecte, iar grupul a început să se angajeze cu peste 50 de companii elene precalificate.

Planul de participare industrială elenă al Naval Group va contribui astfel la construirea FDI HN, dar și la crearea unui ecosistem industrial naval robust. Parteneriatul structurat și pe termen lung propus de Naval Group va stimula producția în Grecia, dar și capacitatea de a răspunde nevoilor viitoare.

În România, compania franceză Naval Group a câștigat, în asociere cu Șantierul Naval Constanța, contractul de achiziţie a corvetelor pentru Forțele Navale

Asocierea dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanța a câștigat licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale pentru a livra Marinei Militare Române patru corvete Gowind echipate cu tehnologie și armament de ultima generație, printr-o ofertă care a inclus cea mai înaltă tehnologie navală la cel mai competitiv preț.

Consolidarea capacităților Marinei Române

Corveta Gowind® a Naval Group selectată de Marina Română este soluția perfectă pentru ca România să își desfășoare, ca partener important al NATO, misiunile strategice în Marea Neagră și să consolideze capacitățile europene de apărare.

România va beneficia de tradiția îndelungată de excelență și experiență a Naval Group. Platforma și sistemul de luptă Gowind®, inclusiv sistemul de management al luptei SETIS®, oferă un set cuprinzător de capabilități de luptă de ultimă generație, conform standardelor NATO, testate în războiul anti-suprafață, antisubmarin și antiaerian. Gowind® este testat pe mare și utilizat deja în serviciul Marinei Egipteană, fiind o soluție aleasă și de alte țări.

Naval Group și partenerul său SNC (Șantierul Naval Constanța) au fost selectați în anul 2019 pentru a construi patru noi corvete multi-misiune Gowind, pentru a moderniza fregatele T22 ale Marinei Române și pentru a dezvolta un centru de mentenanța și un centru de antrenament.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts