Mihai Daraban (CCIR): Economia românească și-a confirmat rezistența și capacitatea de a face față șocului provocat de pandemie!

Camera de Comerț și Industrie a României premiază miercuri, 17 noiembrie, cele mai performante companii românești, în cadrul Topului Național al Firmelor 2021. 

“Economia românească și-a confirmat, prin rezultatele pe anul 2020, rezistența și capacitatea de a face față șocului provocat de pandemie. Companiile românești de top au reușit, cu eforturi considerabile, să facă față unei situații de o dificultate fără precedent. La Topul Național al Firmelor, un moment unic și de tradiție, care a crescut împreună cu economia națională, celebrăm munca, reziliența și creativitatea celor mai puternice companii din România. Topul Național al Firmelor – un eveniment de referință unde performanța economică își ocupă locul cuvenit!

Topul Național al Firmelor 2021 prezintă cele mai performante companii din șapte domenii de activitate: industrie; servicii; comerț; turism; cercetare-dezvoltare și high-tech; agricultură, silvicultură și pescuit; construcții”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

Topul Național al Firmelor 2021 prezintă cele mai performante companii din șapte domenii de activitate: industrie; servicii; comerț; turism; cercetare-dezvoltare și high-tech; agricultură, silvicultură și pescuit; construcții.

În 2021, un număr de 12.393 de firme au fost incluse în primele 10 poziții. Cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele zece locuri este de 178,18 miliarde de euro, iar profitul din exploatare al companiilor a însumat 15,08 miliarde euro.

Ponderea profitului din cifra de afaceri s-a menținut constantă în 2021 față de 2020, profitul din exploatare reprezentând 8% din cifra totală de afaceri, ceea ce indică o menținere a profitabilității companiilor românești.

În ceea ce privește numărul total de salariați al companiilor clasate pe primele 10 poziții, acesta a fost de 1.279.119.

Ca pondere, după numărul de companii incluse în top 10, cele mai semnificative domenii sunt industria (35,45%) și serviciile (27,76%), urmate de comerț (21,08%), agricultură, silvicultură și pescuit (4,95%), construcții (4,81%), cercetare-dezvoltare și high-tech (3,76%), turism (2,19%).

În funcție de cifra de afaceri, domeniul comerț are o pondere de 46,93% din cifra totală de afaceri a companiilor, urmat de industrie (32,83%) și servicii (11,08%). În funcție de profit, cele mai profitabile companii sunt în domeniul industrie, cu un profit de 36.40% din profitul total și o pondere a profitului de 9,38% din cifra de afaceri a companiilor din industrie.

Află mai multe de pe site-ul TNF 2021: https://tnf.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts