Marina Franceză, prezentă în Marea Neagră: Fregata multi-rol Auvergne, escală la Constanța

170919-N-WM647-0667 ARABIAN GULF (Sept. 19, 2017) The French navy Aquitaine-class anti-submarine warfare destroyer Auvergne (D654) transits the Arabian Gulf. Auvergne is operating with the Nimitz Carrier Strike Group to enhance interoperability between partner nations. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Elesia K. Patten/Released)

Fregata multi-rol (FREMM) „Auvergne” a Marinei Franceze va face escală în portul Constanța, în perioada 16-20 decembrie 2021.Potrivit unui comunicat al Ambasadei Franței la București citat de Caleaeuropeană.ro, această navă se află în Marea Neagră ca parte a misiunilor de prezență, desfășurate în mod regulat de Marina Franceză în zonele maritime ale Europei, în colaborare cu aliații săi din NATO și Uniunea Europeană.

Escala fregatei „Auvergne” în portul Constanța se înscrie în planul bilateral de cooperare dintre marinele franceză și română.În port, echipajul fregatei franceze va avea un schimb de experiență reprezentanții Forțelor Navale Române, pentru a împărtăși expertiza și cunoştinţe între aliați. După plecarea navei din portul Constanța, sunt planificate, pe mare, exerciții comune cu Forţele Navale din România.

Comandată de comandorul Paul Merveilleux du Vignaux, fregata multi-rol „Auvergne” are un echipaj de 150 de marinari, face parte din Clasa „Aquitaine”, este versatilă, rezistentă și uşor de manevrat. Nava este echipată cu sisteme automatizate avansate și face parte din fregatele de prim rang ale Marinei Franceze. Acestea constituie coloana vertebrală a flotei de suprafață a Marinei Franceze și participă la reînnoirea componentei sale de fregate, un veritabil pilon al forţelor navale franceze.

“Capabilitățile de luptă anti-submarin ale FREMM sunt recunoscute ca fiind printre cele mai eficiente din lume. Aceste fregate desfășoară misiuni multiple și sunt capabile, în special, să efectueze lovituri de precizie în profunzime, cu rachete de croazieră navală. Capacitățile FREMM permit Franței să mențină o evaluare autonomă a situației și o capacitate de a interveni rapid pe mare și pe uscat”, conchide sursa citată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts