Arhiepiscopia Tomisului va organiza, de Sfântul Haralambie, o procesiune în centrul municipiului Constanţa

Arhiepiscopia Tomisului organizează, timp de trei zile, cu prilejul sărbătorii Sfântului Haralambie care este pe 10 februarie, mai multe evenimente religioase, printre care o procesiune în municipiul Constanţa, dar şi un concert într-o biserică, au informat, marţi, reprezentanţii instituţiei.

Referitor la procesiunea religioasă, Arhiepiscopia Tomisului a menţionat că desfăşurarea acesteia se va face cu acceptul administraţiei locale.

“Pentru că au apărut prin presă ‘voci’ care acuză presupuse ilegalităţi în pandemie, la procesiunea religioasă de Sf. Haralambie, se aduce la cunoştinţă avizul FAVORABIL al Primăriei Constanţa, căreia Arhiepiscopia Tomisului îi mulţumeşte în mod public”, se arată pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Seria evenimentelor organizate de instituţia de cult a debutat marţi în localitatea Viile.

“Doi ierarhi la sărbătoarea Sfântului Haralambie. Miercuri, 10 februarie, Biserica Ortodoxă îl cinsteşte pe Sfântul Sfinţit Mucenic Haralambie. Cu acest prilej, IPS Teodosie va avea următorul program: Marţi, 9 februarie, – de la ora 16,30, va oficia slujba Vecerniei la biserica ‘Sfântul Haralambie’ din localitatea constănţeană Viile; – de la ora 19,00, la biserica ‘Sf. Haralambie’ din Constanţa (…), va participa la un Concert de pricesne susţinut de către arhid. Ionuţ Cristinel Boancheş şi baritonul Alexandru Chiriac, care vor fi acompaniaţi la pian de către diac. Valentin Vădănoiu”, a anunţat Arhiepiscopia Tomisului.

Miercuri, preoţi şi credincioşi vor întâmpina doi ierarhi la intersecţia a două bulevarde din municipiul Constanţa şi se va merge în procesiune la biserică.

“Miercuri, 10 februarie, – de la ora 8.00, preoţii şi credincioşii parohiei ‘Sfântul Haralambie’ din Constanţa vor întâmpina doi ierarhi la intersecţia bulevardelor Tomis şi Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi vor merge în procesiune la biserică, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu invitatul său, PS Ilarion, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului”, a informat instituţia de cult.

Conform sursei citate, joi, de la ora 22,00, IPS Teodosie va oficia Acatistul Maicii Domnului şi Acatistul Sfântului Sfinţit Mucenic Haralambie la Catedrala arhiepiscopală “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts